Tot ce trebuie sa stii despre Louvre

10:39 


Louvre este cel mai vizitat muzeu din lume, fiind fara doar si poate o emblema a Parisului. Nu sunt o experta in arta si nici in istorie, dar sunt o iubitoare a frumosului. Am vizitat de trei ori muzeul si nu cred ca am inteles pe de-a-ntregul nici un sfert din misterele sale. Pentru mine e simplu, intru in muzeu, incerc sa vad cat mai mult, ma opresc la operele care imi vorbesc, ma pierd pentru cateva secunde in lumea lor si trec mai departe.
Tot ce trebuie sa stii despre Louvre 
1.martea este inchis 
2. exista trei intrari : * cea de la piramida, cea mai cunoscuta si cea mai aglomerata 
* cea de la micul shopping centre Galerie du Carrousel
*cea de langa gura de metrou Palais-Royal Musée du Louvre – Passage Richelieu  rezervata grupurilor mari 
3. tariful sunt : *gratis pentru minori si tinerii intre 18 si 25 de ani apartinand unei tarii din UE
                        *gratis pentru tinerii sub 26 de ani indiferent de nationalitate, vineri seara intre 6pm-9.45pm
*bilet normal 15
*bilet online 16,5 (fara a mai astepta la coada)
4.cel  mai bun moment de vizita este dimineata la prima ora, este mai liber si poti sa faci fotografiile dorite 
5. planuieste cu ceva timp inainte ce opere vrei neaparat sa vezi
6.mananca serios inainte sa te aventurezi in Louvre o sa petreci cateva ore destul de intense 

Cele mai importante opere de vazut 
1. Victoria de la Samotrace 
Poate cea mai valoroasa sculptura a Greciei Antice, se afla la intrare si este usor de recunoscut.
2.Venus din Milo
Alaturi de Mona Lisa si de Ganditorul, probabil cea mai cunoscuta opera de arta, statuia este emblematica atat prin lipsa mainilor, cat si prin intruchiparea idealului de frumusete feminina din antichitate. 
Usor de gasit, de la Victoria de la Samotrace se coboara scarile din fata si se ajunge in zona sculpturilor grecesti, de acolo trebuie urmata numai multimea cu aparate foto, pentru ca sigur acolo se indreapta.
3. Mona Lisa
Nu e nevoie de niciun cuvant aici, cea mai cunoscuta opera de arta de pe mapamond, nici pe departe cea mai frumoasa, dar probabil una care ascunde cele mai multe secrete, Mona Lisa este o lucrare de geniu, imposibil de neremarcat. Se afla la primul etaj in zona picturilor italienesti, urci scarile din fata Victoriei de la Samotrace si te lasi ghidat de multimea venită special pentru a vedea tabloul.
 Eu m-am incumetat sa o surprind in cateva fotografii, am avut si noroc, vizitand muzeul inafara sezonului,dar ca sa ajungi langa tablou iti trebuie rabdare si picioare de fier, pentru ca o poza la celebrul tablou te va costa cateva minute bune, o gramada de injuraturi si categoric vanatai pe picioare.
3. Apartamentele lui Napoleon
Se afla la primul etaj, camere superbe intruchipand grandoarea imperiului.
4. Scribul
Sculptura antica apartinand unui artist necunoscut scribul "traieste" de mii de ani.
5. Incoronarea lui Napoleon
Imparatul i-a ordonat pictorului sau Jacques-Louis David,  sa realizeze aceasta pictura monumentala, ca document cu privire la incoronarea sa.

Acestea sunt numai cateva dintre capodoperele considerate "cele mai importante". Ce-i drept e ca orice forma a artei e importanta, mai ales cele ce ne ofera posibilitatea de a traversa timpul si spatiul si de a descoperi atat lumea exterioara cat si cea a propriei fiinte, asa ca odata ce stabilesti o vizita a muzeului Louvre, gandeste-te si la ce iti doresti mai exact sa descoperi acolo, pentru ca daca ar fi sa vezi totul cred ca ti-ar trebui minim o saptamana.You Might Also Like

1 comentarii

contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

check out