Beyond the Tiber

09:05

A cup of tea is a bath on the inside.

Trastevere este cel mai vechi cartier al Romei si este situat pe cealalta parte a Tibrului.
O plimbare pe stradutele intortocheate ale Trastevere-ului te va deconecta de galagia Romei si te va purta prin cele mai ascunse colturi ale acesteia.
Am vizitat Roma pe timp de iarna, prin urmare terasele nu erau inca frumos instalate in fata fiecarui bar, dar farmecul acestei parti medievale a Romei nu este constituit doar din viata de noapte si din nenumaratele restaurante si baruri ce o impanzesc.
Trastevere adaposteste biserica Santa Maria ale carei mozaicuri aurii o lumineaza atat pe exterior cat si pe  interior. Conform legendei, in ziua in care Hristos s-a nascut,  din pamant a tasnit ulei, anuntand venirea harului lui Dumnezeu. O coloana de langa altarul din aceasta biserica marcheaza acel loc.
Biserica este punctul central din Piazza di Santa Maria, inima acestui labirint, unde magazine pitoresti si cafenele asteapta atat localnicii cat si turistii sa faca o mica pauza.
Daca barurile si cafenelele nu va atrag, puteti mereu sa va relaxati in jurul fantanii arteziene si sa admirati frumusetea deosebita a acestui loc.
In apropiere se gaseste piata Campo de'Fiori, plina de culoare si veselie, un exemplu al stilului de viata italian. 
Desi Trastevere nu face parte din primele 5 obiective de pe harta unui turist, sincer va recomand o scurta vizita a misteriosului cartier, un labirint pentru calatorii curiosi, dornici sa se aventureze cat mai adanc in cultura romana.You Might Also Like

0 comentarii

contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

check out