City of lost souls

13:22


(Fontana Di Trevi)


(piazza del popolo)

To love is to destroy, and that to be loved is to be destryed .

Fontana di Trevi... Nu am fost niciodata mai impresionata de o fantana. Ce poate fi atat de frumos la o simpla fnatana arteziana? Ei Fontana di Trevi este de-a dreptul magica. Pozele nu ii redau nici pe departe gloria si frumusetea, pentru ca nu doar arhitectura este impresionanta; fantana este mai mult decat un obiectiv turistic, este un refugiu pentru visatori. Nu pot descrie in cuvinte cat de frumos soarele isi revarsa razele peste apa de un albastru mistic. Totul parea desprins din Rivendell( regatul elfilor in Stapanul Inelelor). Chiar daca numarul de turisti era incredibil de mare pentru perioada in care eram acestia nu m-au oprit din a admira fantana. Am petrecut momente bune doar contempland atat cu ochii cat si cu sufletul capodopera, iar momentul in care am aruncat banutul si odata cu el cea mai arzatoare dorinta am simtit o eliberare profunda. Nu stiu daca visul meu se va indeplini, dar in momentul acela parca totul se evaporase in jur, ramasesem doar eu, fantana si banutul, simbolul dorintei mele. 
Va sfatuiesc sa vizitati fantana atat ziua cat si seara, pentru ca luminata de luna apa isi scimba culoarea si tabloul pare desprins dintr-un poem de dragoste.
Roma este cunoscuta pentru pietele sale, una dintre pietele care mi-a ramas in minte este Piazza del Poppolo. Nu este speciala dar, ce o caracterizeaza este simetria, aceasta fiind marginita de doua biserici la fel si de doua fantani gemene. Im mijlocul pietei troneaza un obelisc aparat de leii fantanii arteziene. Piata este usor accesibila si se afla la capatul bulevardului Del Corsso, locul perfect al unei iubitoare de cumparaturi.


You Might Also Like

0 comentarii

contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

check out